Mobiel menu

Bezoek onze winkel!
Hoofdstraat 38
7311 KC Apeldoorn

Honderden modellen in de winkel!
Aankoopadvies nodig?    
055 - 52 11 778Vraag aan

Zoeken op onze site
Vul hier uw trefwoord in

Batavus Stream Middenmotor accu=140 km Nu € 600 Goedkoper! 
9
9
 
Beschrijving

De best geteste E-bike van 2015 en 2016!!

  • 500 Wh Accu-pakket  =  actie radius tot 140 km!
  • zéér krachtige 80 Nm middenmotor met vrijloop
  • 7 versnellingen shimano nexus
  • magura hs-11 hydraulische remmen
  • uiteraard in dames en heren

 

Het betreft voor deze aanbieding het grijze model van 2016.

Nog enkele dames en heren winkeldemo's in diverse frame maten leverbaar!

 

Uiteraard leveren wij deze fiets geheel rijklaar met 2 jaar garantie,en geheel op uw maat afgesteld.

 

 

Als beste getest in 2015 én 2016 bij:

De consumentenbond mei 2015 én 2016!!

Mister e-bike de maximale score van 5 sterren!

Testrapport van Elektrischefietskiezen.nl:

Testrapport Batavus Stream

 

Deze fiets bevindt zich in het segment tussen de stads- en hybride fiets. Zijn stevige bouw en gesloten kettingkast is een kenmerk van een stadsfiets maar met zijn zeven versnellingen is hij ook geschikt om wat grotere fietstochten te maken. Deze fiets weegt, samen met de accu van 3,8 kg, totaal 27,3 kg. In de brochure van Batavus wordt dit model aangeboden voor een adviesprijs van 2599 Euro. De Stream wordt sinds 2015 door Batavus gemaakt. Zowel de voorvork als het zadel is voorzien van vering voor optimaal comfort. De rem in het voor- en achterwiel wiel is een hydraulische velgrem.

Deze fiets is voorzien van een Lithium ion (Li-ion) accu. Die heeft, samen met de LiPo en LiFe accu's een aantal prettige eigenschappen zoals een lange levensduur, hij is niet groot en niet heel zwaar in vergelijking met vele andere accutypen. Daarnaast is de zelfontlading vrij laag. Wanneer je de fiets een paar weken niet hebt gebruikt hoef je hem niet eerst op te laden voor gebruik.

De Stream heeft een accu van 497 Wh (36 Volt - 13 Ah). Bij deze fiets bevindt zich de accu onder de bagagedrager. Net als bij de meeste moderne elektrische fietsen is de de accu uitneembaar. Dat is vooral heel nuttig in de winter maar is ook ideaal wanneer je de fiets op het fietsendrager van de auto wil plaatsen. Je kan dat werkje lichter maken door even de accu te verwijderen. Als je op de plaats van bestemming bent haal je eerst de fiets van de drager en plaats je daarna de accu weer terug.

Tijdens wat langere fietstochten waarbij je verder wil gaan dan de actieradius die je accu ondersteund is dit ook prettig. Je vindt onderweg in een restaurantje altijd wel een stopcontact waar je hem even kan opladen. Het laden van een volledig ontladen accu neemt ongeveer 5 uur in beslag.

De elektromotor bevindt zich in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. De motor heeft een koppel van 80 Nm wat een eenheid is van kracht die de elektromotor kan geven (hoger is krachtiger). Met de drie trapondersteuningsstanden, die je kan instellen via een knopje op je stuur, bepaal je hoe licht de fiets rijdt. Je bepaalt daarmee de verhouding tussen de energie die jij in het fietsen moet steken en de hulp die je van de elektromotor krijgt. Dit model is voorzien van een trapkracht en rotatiesensor. Deze meet niet alleen hoe snel je de trappers ronddraait maar ook hoeveel kracht je uitoefent op je pedalen. Deze informatie wordt door het motormanagement gebruikt om de trapondersteuning van de motor te bepalen. De combinatie van rotatie- en trapkrachtsensor is een ideale combinatie van sensors die je alleen in de duurdere elektrische fiets modellen aantreft. Deze combinatie van sensors garandeert de meest gelijkmatige trapondersteuning. De folder van Batavus vermeldt een actieradius tot 135 km. Dat is uiteraard in de lichtste trapondersteuningsstand en onder ideale omstandigheden.

Wanneer we uitgaan van de capaciteit van de accu van 497 Wh, die standaard met deze fiets wordt geleverd, is dus een gemiddelde actieradius voor deze Batavus Stream van 90 km meer in de lijn van de verwachting. 

 

Uiteraard leveren wij deze fiets geheel rijklaar met 2 jaar garantie,en geheel op uw maat afgesteld.

 

 

 

Deze fiets uitproberen?
Kom snel langs of maak een afspraak!

Normale prijs
€ 2.599
Af: inruil fiets
€ 600
 
U betaalt
€ 1.999
Direct afspraak maken
 
 
Close menu