Historie

Het is inmiddels alweer meer dan 50 jaar geleden dat Dirk Blok Rijwielhandel door Dirk en Anneke Blok werd opgericht.

In Hillegom werd gestart met het verkopen van fietsen en allerlei aanverwante artikelen.

Daar het in Hillegom al gauw te klein werd zijn er een aantal filialen geopend in Alkmaar, Nieuw Vennep Halfweg en Beverwijk.

Na vele jaren werden er een aantal filialen verkocht en verhuisde het bedrijf naar de Stationstraat in Apeldoorn waar het het bedrijf werd voortgezet.

Toen het nieuws kwam, dat rondom het station alle winkelpanden waaronder ons pand werden afgebroken, vonden Dirk en Anneke dit het moment om nog meer van het leven te gaan genieten.

Toen kwam ik, Maarten Smids in beeld om het bedrijf over te nemen waar ik al werkzaam was, namelijk bij Dirk Blok! In goed overleg hebben wij toen besloten dat ik dit mooie bedrijf maar moest overnemen. Samen werd er gekeken naar een geschikte locatie waar uiteindelijk een plek is uitgekomen waar we velen jaren gevestigd waren; Hoofdstraat 55 te Apeldoorn.

Vanuit hier is het bedrijf mede door mijn vrouw en ons team voortgezet, uitgebouwd en gegroeid!

Toen in 2010 bleek dat ondermeer door de grote groei betreft verkoop van fietsen, onderdelen en de hard groeiende markt voor elektrische fietsen onze winkel te klein werd, besloten wij om het winkelpand naast ons erbij te betrekken om nog meer te kunnen laten zien.

Uiteindelijk bleek dat ook deze extra winkelruimte en de werkplaats te klein werden op hoofdstraat 55. Om deze reden hebben wij destijds besloten om ons huidige pand schuin aan de overkant te betrekken, Hoofdstraat 38.

Na een grondige verbouwing en een stuk nieuwbouw zijn wij met onze geheel nieuwe winkelruimte, nieuwe werkplaats en ons zeer uitgebreide onderdelenmagazijn met een totaalruimte van 1350 m2 klaar voor een toekomst vol fietsplezier!

Dit alles heeft geresulteerd in een grote winkel met in elk prijssegment een groot assortiment aan leuke en kwalitatief goede fietsen, onderdelen en accessoires voor een mooie prijs!

Kortom voor het kleinste boutje tot de grootste fiets kunt u bij ons terecht!